ინგრედიენტები
- სპაგეტი;
- ½ ს.კ. მარილი;
- 5ს.კ. ზეითუნის ზეთი;
- 4ც. ქათმის თეძო-ბარკალი;
- 2კბ. ნიორი;
- შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით;
- აზიური სოუსი (რეცეპტი იხ. ქვემოთ);
- წითელი წიწაკა
მომზადების წესი
გაახურეთ ღუმელი 200*C (ქვედა ცეცხლი);
მოხარშეთ სპაგეტი მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით 10-12 წთ. წყალში ჩაამატეთ ½ს.კ. მარილი და 2ს.კ. ზეითუნის ზეთი. მოიხარშვის შემდეგ, გადაწურეთ წყალი, მოათავსეთ განიერ ჯამში და მოასხით დარჩენილი 2ს.კ. ზეითუნის ზეთი. აურიეთ, გადადგით გვერძე.
გასუფთავებულ თეძო-ბარკალს მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი (სქლად დაფქული), შეაზილეთ დანაყული ნიორი.
1ს.კ. ზეითუნის ზეთი დაასხით კეცს. მოათავსეთ თეძო-ბარკალი კანით ქვემოთ. შეწვით გახურებულ ღუმელში 30-40წთ.
უკვე შემწვარი ცოტა რომ შეცივდება, მოაცილეთ კანი, გამოაცალეთ ძვლები, ხორცი დაძენძეთ გრძელ სქელ ნაჭრებად და გადადეთ გვერძე.
განიერ სადილის თეფშზე შუაში ბუდესავით მოახვიეთ ერთი პორცია სპაგეტი, ზემოდან დაადეთ შემწვარი ქათმის ნაჭრები და ზემოდან მოასხით 2-3ს.კ. აზიური სოუსი. წითელი წიწაკის ფანტელები მსუბუქად ზემოდან მოაფრქვიეთ.
მიირთვით, ისიამოვნეთ.
აზიური სოუსი:
- 1/4 ჩ.კ. მწარე მდოგვი ქართული;
- 1/4 ჩ.კ. წითელი წიწაკის გამშრალი ფანტელები;
- 1ს.კ. ჯანჯაფილი (ჯინჯერი), სქლად გახეხილი;
- 3 ჩ.კ. მწვანე ხახვი წვრილად დაჭრილი;
- 1ს.კ თეთრი ღვინის ძმარი;
- 3/4ჭ--1ჭ. სოი-ს სოუსი;
მასალის გამოყენების პირობები