ინგრედიენტები:
- 1½ ჭიქა ფქვილი
- 1 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი (გამაფხვიერებელი)
- 1 ჩაის კოვზი საჭმელი სოდა
- ½ ჩაის კოვზი მარილი
- 3 ცალი დიდი ზომის ბანანი
- ¾ ჭიქა შაქარი
- 1 ცალი კვერცხი
- ⅓ ჭიქა დამდნარი კარაქი
1) გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე (350F). მაფინების საცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდის ფორმები. ერთად გაცერით ფქვილი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი.
2) ჯამში ჩაჭყლიტეთ ბანანები; ჩაუმატეთ შაქარი, კვერცხი და მოურიეთ. შემდეგ ჩაუმატეთ დამდნარი კარაქი და კვლავ მოურიეთ. ბოლოს ჩაუმატეთ ფქვილის მშრალი მასა და ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
3) მიღებული მასა გადაანაწილეთ ფორმებში (შეავსეთ თითოეულის 2/3) და აცხვეთ 25-30 წუთი (მინი მაფინები კი ცხვება 10-15 წუთში). გამომცხვარი მაფინები უკან უნდა ამოიბურცოს ზევიდან თითის მსუბუქად შეხების შემდეგ.
მასალის გამოყენების პირობები