ინგრედიენტები:
- ½ ჭიქა დარბილებული ქარაქი
- ¾ ჭიქა შაქარი
- 1 ცალი კვერცხი
- 1¼ ჭიქა ფქვილი
- ½ ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
- ½ ჩაის კოვზი საჭმელი სოდა
- ¼ ჩაის კოვზი მარილი
- 225 გრამი ნაღების ყველი
- ½ ჭიქა შაქარი
- 2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
- სასურველი ხილი მოსართავად
მომზადების წესი:
გააცხელეთ ღუმელი 175°-მდე(350F);
დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი და ¾ ჭიქა შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჩაუმატეთ კვერცხი. ერთმანეთს ცალკე შეურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი. შემდეგ ჩაუმატეთ კრემისებურ მასას და კარგად მოურიეთ;
მიღებული ცომი თანაბრად გაანაწილეთ პიცის საცხობი ფორმის უცხიმო ზედაპირზე, შედგით გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 8-10 წუთი, სანამ ყავისფერ შეფერილობას არ მიიღებს. გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ.
დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ნაღების ყველი, ½ ჭიქა შაქარი და ვანილი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ თანაბრად გაანაწილეთ გამომცხვარ და გაცივებულ ცომზე, მორთეთ თქვენთვის სასურველი ხილით და კარგად გააცივეთ სუფრასთან მიტანამდე.
მასალის გამოყენების პირობები