ინგრედიენტები:
- თევზი ნოტოტენია 2 ცალი
- კარტოფილი 1
- ვაშლი 1
- სტაფილო 1/2
- კამა და ოხრახუში 1/2 კონა
- ლიმონის წვენი 1 ს.კ
- ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ
- შავი ზეთისხილი, უკურკო 4 ცალი
- მარილი და პილპილი
კარტოფილი და ვაშლი პატარა კუბებად დავჭრათ. თევზი გავასუფთავოთ და თავი მოვაჭრათ.
სტაფილო, მწვანილი და ზეთისხილი წვრილად დავჭრათ. დავასხათ ლიმონის წვენი და 2 ს.კ. ზეთი, დავუმატოთ მარილი, დაჭრილი ბოსტნეული და მწვანილი. ამ ნარევით გამოვტენოთ თევზები. დარჩენილი სოუსი ავურიოთ კარტოფილსა და ვაშლს.
თევზები ბოსტნეულთან ერთად მოვათავსოთ შესაწვავ ცელოფანში და 15-20 წუთით. თუ სპეციალური ცელოფანი არა გვაქვს, თევზი გავახვიოთ ცხიმწასმულ ფოლგაში და ისე შევწვათ.
მასალის გამოყენების პირობები