ინგრედიენტები:
- 2 თავი ბროკოლი
- 1 თავი წითელი ხახვი
- 225 გრამი ბეკონი
- 3/4 ჭიქა ქიშმიში
- 3/4 ჭიქა თხლად დაჭრილი ნუში
- 1 ჭიქა მაიონეზი
- 1/2 ჭიქა შაქარი
- 2 სუფრის კოვზი თეთრი ღვინის ძმარი
მომზადების წესი
1. ღრმა ტაფაში, საშუალო ცეცხლზე, შეწვით ბეკონის ნაჭრები ყავისფერი შეფერილობის მიღებამდე. შემდეგ დაალაგეთ ნაჭრები ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა გაცივდეს და დაიწრიტოს.
2. მოაჭერით ღეროები ორ თავ ბროკოლს და დაჭერით თავები ლუკმისოდენა ნაჭრებად. თხლად დაჭერით ერთი თავი ხახვი და მოათავსეთ დიდი ზომის თასში ბროკოლთან ერთად. დაჭერით გაციებული ბეკონი მცირე ზომის ნაჭრებად და ჩაამატეთ თასში. მოაყარეთ თხლად დაჭრილი ნუში, ქიშმიში და ნაზად შეურიეთ ერთმანეთს.
3. ცალკე თასში ერთმანეთს შეურიეთ მაიონეზი, შაქარი და ძმარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მომზადებული სოუსი მოასხით სალათას და ნაზად მოურიეთ. გადააფარეთ სალათის თასს კულინარიული ცელოფანი და შედგით მაცივარში გასაცივებლად (დაახლოებით 2 საათით). შემდეგ გამოიღეთ და გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები