ინგრედიენტები:
- ვაშლი 500 გ
- ქიშმიში 3 ს.კ
- ფორთოხალი 2
- ლიმონი 1
- თაფლი
- წყალი 800-1000 მლ
მომზადების წესი:
ვაშლი გავასუფთავოტ, დავჭრათ, დავამატოთ გარეცხილი ქიშმიში, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ 10-15 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
ლიმონს გავაცალოთ ცედრა და დავამატოთ ვაშლის ნახარშს დუღილის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე. გამოვრთოთ ცეცხლი და თავდახურული დავტოვოთ გასაგრილებლად.
ლიმონიდან და ფორთოხლიდან გამოვწუროთ წვენი ფორთოხლის რამდენიმე თხელი რგოლი მოსართავად შემოვინახოთ. ვაშლის წვენი გავწუროთ და დავამატოთ ციტრუსის წვენს. დავატკბოთ თაფლით. სურვილის შემთხვევაში შეიძლება დარიჩინის ჩხირი ან ვარსკვლავა ანისი ჩავამატოთ.
მასალის გამოყენების პირობები